torsdag 5. mai 2011

Inntrykk fra lesegruppen. Om Moby Dick. Verdens beste roman?

På møtet i går hadde ingen lest ferdig boken. Siv hadde sett en filmatisering. Anette hadde kikket på siste kapittel. Det angret hun på. Elin hadde gitt opp den forkortede lydboken. Ellers var stemningen veldig, veldig positiv. En stor litterær opplevelse. Hør her, se her. Folk slo opp og leste høyt. Vi lo. Forfatteren er morsom. Og så mye livsvisdom. Så mye klokskap. Må leses rolig. Som dønninger.
På omslaget står det at dette er verdens beste roman - kanskje sammen med Don Quijote. Tja, der delte forsamlingen seg. Men Don Quijote var kjedelig, sa Ragna. Morsom, sa Elin. Gav meg halvveis, sa jeg. Hva mener man med verdens beste roman? sa Ragna. Jeg trodde det var Forbrytelse og straff? sa jeg. Skal vi lese den i sommer? spurte Kari. Vi må lese Moby Dick ferdig til neste gang. sa alle. Vi vil være med Kari på museum og se på hvalskjelett. Elin sine forfedre har drevet med hvalfangst... Akk ja, slik bølget samtalen frem og tilbake. Det var som om... det var som om slutten manglet. Vi fikk ikke helt grep om samtalen, fordi slutten manglet. MEN: Siv hadde tatt en Moby-Dick quiz. Det florerer av dem der ute på nettet. Her er en:
http://www.gradesaver.com/moby-dick/study-guide/quiz1/

3 kommentarer:

 1. Morsomt, Solveig - å lese dette er som å høyre deg snakke!

  SvarSlett
 2. Hei på deg Solveig.
  Jeg veddet med bestefaren til Tori Smedal om at jeg skulle lese Don Quijote. Innsatsen var en flaske portvin. Han måtte gi meg den. Enig med Ragna. Boken var kjedelig, men jeg har lest den. Det var det viktigste.

  SvarSlett
 3. Jeg skjønner nå hvorfor den rosa hvalen til Blåbær falt i smak ;)

  Tingene hun lager er kjempeflotte og jeg er veldig glad for at hun ville være med på Ukens Designer.

  Hilsen Frk.Fjong Ü

  SvarSlett